Шановні друзі.., дозволю і я собі висказати свою думку, вставити, так би мовити, свої 5 копійок. )))
Хоча, як мабуть ви могли побачити, я не дуже то люблю подібні холівари.
Але... деякі чисто об'єктивні думки дозволю собі виказати тут у зв'язку з зазначеною темою.
Ну, по-перше про що хотілося б говорити....
Уявляєте собі відео-рекламу Sony де впродовж кінострічки порівнюється телевізор Sony ну, наприклад, з Samsung?
І наприкінці відео ведучий такий каже... : "Ну, що ж , шановні - Sony , як бачимо, обісралася по самі вуха... Купуйте лише телевізори Samsung!!! "
Або щось подібне.. Уявляєте ?
Не хочу продовжувати цю думку, але я впевнений що всі все дуже гарно розуміють.
По-друге....
Я сподіваюсь, що у жодного з нас намає сумнівів в тому, що всі ці прилади ( о котрих йде мова ) збираються різними людьми, у різних умовах, з ДУЖЕ РІЗНИХ деталей ( в сенсі якості і вартості ( аутентичності ) ). Тому брати і порівнювати одне з одним - дуже велика помилка.
Я б сказав - істотна "ІНСТРУМЕНТАЛЬНА" помилка ! Як би ми брали і порівнювали два прилади, зроблені хоча б на двох різних ФАБРИКАХ, то ще було б про що говорити, а так... Це не дуже то логічно, я б сказав. Бо один і той самий майстер зробить вам два однакових прилади дуже-дуже РІЗНИХ за своїми властивостями. Тим більш, коли це різні прилади за своєю схемотехнікою. Я вже мовчу про датчики. Бо з них починається любий прилад.
Дуже важливо з яким датчиком використовується прилад. Як вони підігнанині один до одного. Все це дуже надважливо! Тому такі тести особисто в мене викликають лише доброзичливу посмішку і не більше.
По-третє...
Формування шкал ВДІ у пристроях хоч і базується на одних і тих принципах, але має суттєві розбіжності. Тому порівнювати практично аналоговий спосіб виміру з чисто цифровим я б зовсім не став. Ну, хоча б тому, що для того щоби вам змінити те, то в Фортуні знадобиться крім переробки програмного коду ( скоріш за все ) змінювати параметри аналогових входних схем. Повторюю - скоріш за все.
Зовсім інша справа у Квазарі - все це там робиться чисто в математичній формі при цифровій обробці прийнятого від цілі сигналу.
І тому змінити в будь яку сторону якість чи точність, чи ще щось ( та будь що ) в такому приборі - це тупо переписати код. Все!
Тому - сьогодні Квазар-Ф3 працює так. А завтра ви змінили прошивку і Квазар-Ф3 працює по-іншому. В тому числі що стосується озвучки та відображення цілей та ВДІ. Більш того - шкалу ВДІ у Квазарі дуже легко посунути чи то в одну, чи то в другу сторону, не торкаючись відстройки від грунту. У Фортун, як що я не помиляюсь, з цим є певні труднощі... Ну , то таке... Я б і того не торкався...
В кінець-кінців, четверте...
Кажу в сто тисяч одинадцятий раз ))))))))))))) ( свою особисту, звісно, думку і відношення до того ) - обидва пристрої дуже-дуже гарні !!!
Достойні своїх розробників! Чи навпаки розробники достойні своїх "діточок" ! ))))
Тому моя думка дуже проста - в гарних прямих руках і палка від зламаної берези шукає набагато краще, аніж самий крутий прилад в руках невмілих. Тим паче такі класні прибори, як Фортуна і Квазар, котрі шукають дуже-дуже гарно в умілих руках!
А далі... Ну, а далі хто до чого звик. Невже не так ?
Комусь зайшла найбільш Фортуна... , а комусь подобається більш Квазар.
Але повторюю - і одне і друге - СУПЕР як на мене ! Принаймі якщо брати співвідношення "ціна/якість пошуку".
Бо ці "баталії" вже ж відбувались неодноразово с приладу багатьох речей... : Canon vs Nikon, Sony vs Samsung, Apple vs OTHERs, and so on.
Ааа... забув - ще Біблія vs Коран....
Тому хто в що "влип", той то і любить... )))))
Не згодні ?