Універсальний датчик для приладів Фортуна/Квазар

DillerUA

Участник
Переставте гермоввід нижче, не в зоні Rx. Конденсатор на Тх, до обмотки Тх, а не компенсуючої обмотки (на фото не зовсім зрозуміло до чого він приєднаний. І саме головне компенсуача обмотка має щільно надіватись на Рх, такого великого зазору не має бути. СХ мотається в другому напрямку від ТХ, або перекинуть виводи місцями.
Правильно там конденсатори припаяні. А обмотки з попередніх тестів були щільно намотані, ледве влазила на RX і результату 0. Цю обмотку я не відмотував ще. Не бачу поки що сенсу. Хочу зрозуміти чи є якась залежність кількості її витків від параметрів системи. В статті про індуктивність, наприклад, згадується. Буду розбиратися.

Gorbachov

Активный
Правильно там конденсатори припаяні. А обмотки з попередніх тестів були щільно намотані, ледве влазила на RX і результату 0. Цю обмотку я не відмотував ще. Не бачу поки що сенсу. Хочу зрозуміти чи є якась залежність кількості її витків від параметрів системи. В статті про індуктивність, наприклад, згадується. Буду розбиратися.
Заради експерименту можна ще спробувати намотати Сх у вигляді цифри "8", на кшталт як зроблена Тх у диференційних датчиках. Раптом такий спосіб підійде?

DillerUA

Участник
Заради експерименту можна ще спробувати намотати Сх у вигляді цифри "8", на кшталт як зроблена Тх у диференційних датчиках. Раптом такий спосіб підійде?
А як її впихнути в корпус?.. Зараз якраз шукаю в мережі інфу про виготовлення овальних (концентричних) датчиків і на яку характеристику орієнтуватися при обчисленні кількості витків компенсаційної котушки.

Gorbachov

Активный
А як її впихнути в корпус?.. Зараз якраз шукаю в мережі інфу про виготовлення овальних (концентричних) датчиків і на яку характеристику орієнтуватися при обчисленні кількості витків компенсаційної котушки.
Типу от так:

Вкладення

• Screenshot_20231109-154919~2.png
    Screenshot_20231109-154919~2.png
    893.2 Кб · Перегляди: 7

DillerUA

Участник
Перечитав про моно датчики на мд4ю, спробував піднімати зв'язку RX+CX над площиною датчика і розбаланс нікуди не рухався. Робив це з СХ 10 витків, 13 витків та 32(!) витка. Нуль емоцій. Навіть піднімаючи ТХ ніякого коливання розбалансу не було, як показував прилад 4,92 В так і показує. Можливо 193 витка на RX це забагато? Або 51 виток на ТХ - забагато і треба взяти конденсатор не 66 нФ, а наприклад, 150 нФ і зменшити витки до 34?

Тарас

Участник
Перечитав про моно датчики на мд4ю, спробував піднімати зв'язку RX+CX над площиною датчика і розбаланс нікуди не рухався. Робив це з СХ 10 витків, 13 витків та 32(!) витка. Нуль емоцій. Навіть піднімаючи ТХ ніякого коливання розбалансу не було, як показував прилад 4,92 В так і показує. Можливо 193 витка на RX це забагато? Або 51 виток на ТХ - забагато і треба взяти конденсатор не 66 нФ, а наприклад, 150 нФ і зменшити витки до 34?
Доброго!Чого ви не запитуєте у Ярослава?Думаю він знає в чому справа.

DillerUA

Участник
В ютубі нічого, чого б я сам не знав, немає. Спробував відмотати від ТХ 11 витків і змінив зпайку конденсаторів на один, 100 нФ. RX залишив без зміни, 193 витка і конденсатор 9,8 нФ. Вийшло згідно таблиці у вкладенні. СХ пробував сочатку 10, а потім 15 і по витку відмотував. Все те саме, що й в попередніх "дослідах". Будь які маніпуляції з обмотками взагалі не дають ніякого впливу на розбаланс. Не знаю вже, що потрібно куди мотати🤯40.jpg

Тарас

Участник
Колись я намотував звязував,проклеював лаком.То зводилось постійно.Хоча і намотував витки на очно,приблизно.До Ярослава в лічку не звертались?

Тарас

Участник
Ще нічого не намотував. Якраз збираюся. А якщо не просочувати клеєм чи епоксидкою обмотки, а просто добре зв'язати ниткою? Невже будуть глюки при пошуку? На Термінатора я котушки обмотував ниткою, мотав шар ізоляційної стрічки, потім фольгу і зверху знову стрічку і нічого не глючило.
Доброго.Розуміння таке,що при поганому склеюванні обмоток потім при малому торканні об траву чи то що. Катушки ,від коливання цих обмоток всередині будуть виникати сигнали на приладі.Тобіш глюки від удару по катушці.

DillerUA

Участник
Доброго.Розуміння таке,що при поганому склеюванні обмоток потім при малому торканні об траву чи то що. Катушки ,від коливання цих обмоток всередині будуть виникати сигнали на приладі.Тобіш глюки від удару по катушці.
Не було з тим датчиком ніяких проблем.

DillerUA

Участник
По своєму еліпсу: так і не зміг звести баланс і ніхто не знає в чому проблема. Поки що призупинив виготовлення. Як буде натхнення поекспериментувати - продовжу. До речі, а чи не може не зводитися через те, що я струм в інженерці викручую на максимум? Там ніби рекомендовано показник "20" :unsure:

Тарас

Участник
По своєму еліпсу: так і не зміг звести баланс і ніхто не знає в чому проблема. Поки що призупинив виготовлення. Як буде натхнення поекспериментувати - продовжу. До речі, а чи не може не зводитися через те, що я струм в інженерці викручую на максимум? Там ніби рекомендовано показник "20" :unsure:
Маю думку що можливо.Якщо рекомендують то не дарма.

Угорі