Оскільки на алл-детекторс тему поки-що закрили, напишу тут.
Зібрав я прилад в корпус:

Але захотів універсальне для всіх своїх приладів живлення через рукоятку, тому довелося ще й Фортуну S переробляти і саму рукоятку:

До цього С-ка в мене теж підключалася через рукоятку, але простими штирьовими контактами:

Це не дуже зручно, крім того, як видно з фото №2 та №4, я добре "познущався" з самого кріплення та з рукоятки (кнопка-фіксатор не виконувала своєї функції, блок люфтив на рукоятці і став не перпендикулярно до штанги). Як наслідок, понасвердлював отворів, а толку "0". Для правильної фіксації блоку використав гвинта яким закручують кришки системного блоку компа. Для нього ще просвердлив один отвір

... Нарешті все зробив, тепер блоки можна міняти без проблем. А майбутній блок Квазара Ф3 потрібно просто поставити і зафіксувати на штанзі вищезгаданим гвинтом.
Тепер щодо роботи, точніше, щодо налаштування самого приладу.
Енкодером не дуже зручно по менюшкам лазити, постійно перескакує куди йому заманеться. Брав на Космодромі недешевий. Далі, не зміг автоматом визначити частоту датчика (ДД20, 23 кГц) і відповідно відлаштувати ферит, але сяк так вручну накрутив, пішов на свій "смітник" тестити. Нічого не копав, просто пройшовся... По результатам, вирішив почитати інструкцію і все ж налаштувати правильно датчика.
В інструкції сказано, що в автоматі шукає частоти від 5 до 20 кГц. Все що вище (20-30 кГц) - руцями.
З феритом взагалі фігня якась. По-перше, роблю все за інструкцією, кладу його на місце перетину обмоток, щоб розбаланс був 1,5 - 3 В, далі відлаштовуюсь автоматом чи вручну - ніби все ок, а коли вмикаю прилад, то "відлаштований" ферит показує VDI -35 - -45. Це як? В інструкції сказано, що треба в меню ГБ ще ферит відлаштувати і зберегти ці налаштування. Роблю це вручну, бо автоматом не вдалося. Доводилося накручувати до -125 папуг, щоб ферит потрапив у вікно грунту -91 - +91. Але тут другий косяк виліз. Ферит відлаштовано, він не озвучується, але кольорові цілі пілікають подвійним сигналом

. Довелося ще в інженерному меню пару раз змінити точку фериту (все вручну) і тільки тоді нормально вдалося налаштувати кольорові метали.
Є ще не готовий (немає верхнього шару графіту) датчик 30*25 на 2 частоти (7/14 кГц). З ним частоти познаходило в автоматі, але з феритом теж лажа. Відлаштовуєшся в інженерці, а потім в меню ГБ. Хоча з озвучкою кольорових проблем не було - все одразу дзвеніло одинарним.
Чому пишу так багато слів? Просто на Фортуні S все на порядок простіше з феритом та й з частотами.
По-третє, прилад вийшов чомусь доволі шумним. Замовкав на бар'єрі 10-12 і не тільки вдома, але й на подвір'ї. Можливо треба з підсиленням та струмом погратися. Коли на С-ці в мене підсилення на "8" завжди, то тут рекомендують на "смітнику" знижувати його значення. Паяв за рекомендаціями Ярослава і резистор R2 взяв на 47 кОм, а на схемі 68 кОм. Можливо це ще вплинуло.
Як буде час та погода - вийду на грунтовий тест, на поле, щоб поменше було сміття. Тоді й дам відгук по роботі.