Виготовлення електронного блоку Квазар F3.

DillerUA

Участник
Дороблюю Квазара Ф3. Виникло питання: який резистор R8 поставити? В наявності є провідні на 7,5 Ом і 10 Ом. Знайшов ось таке фото з набраними паралельно шістьма штуками по 33 Ом. Виходить 5,5 Ом. Хто як робив?

Без імені.png

DillerUA

Участник
Перепрошивка вдалася не одразу. Драйвер на Win11 не міг знайти. А там всього лише потрібно було вказати в вікні пошуку драйвера папку зі встановленою DfuSe. Прошився на 1.3.2. Далі буду вивчати прилад :) . Забув прикріпити кріплення на штангу, то довелося розбирати і встановлювати. Лишилося ще з оргскла зробити екран на дисплей.

IMG_20240217_172710.jpg

DillerUA

Участник
Підключав до Квазара датчики від Фортуни. Один на 23 кГц, інший - двочастотний на 7/14, перемикання релюхою. Жодну частоту правильно в автоматі не знайшов блок. Виставляв вручну. І перемикання не працює, чи може я не правильно щось зрозумів. А ще струм ТХ не можна підняти вище 16-18 мА. Хоча датчики працюють і відлаштовуються від фериту. На 23 кГц дуже шумний і довелося бар'єр піднімати. Але ж струм 16 мА - 🤯

Тарас

Участник
Потрібно підбирати конденсатор під кількість витків.На рх потрібен свій конденсатор. Приблизно 33-47 нф. На Тх , 330 - 470 нф

DillerUA

Участник
Згідно маркування резистор на 7,5 Ом. Я його перед впайкою не заміряв. Єдиний до речі. Так, всі конденсатори, резистори, діоди перевірив тестером.
Може резистор на Тх завеликий?
Цілком згоден. Теж про це подумав, адже на Фортуні 1 Ом. Буду розбиратися. А так, прилад працює, ФМ справний, ферит відлаштовує, навіть датчики монети бачать, хоч і струм 16 мА))

OlegD

Админ
Команда форуму
Я б не радив запаювати проволочні резистори в контур Тх. Бо це додає контуру додаткову індуктивність, яка у Вас на врахована зовсім ніяк. Краще ставте ( як на фото вище ) у паралель декілька плівкових резисторів SMD. Теоретично має бути краще.
І ще... якщо у Вас дуже багато витків на Тх ( або намотана тонким дротом ), то можливо сама катушка Тх має дуже великий спротив. Заміряйте його звичайним вимірювачем спротиву. Якщо дуже велике значення - взагалі туди можна запаяти нульовий резистор, або поставити звичайну перемичку. Але то все треба робити з вимірювачем у руках, аби не наробити біди і не спалити вихідний підсилювач.

DillerUA

Участник
Ці датчики чудово працюють на Фортунах S та L і зі струмом все добре. В датчику на 23 кГц опір котушки ТХ 2,3 Ом. В двочастотному - десь біля 5 Ом.

OlegD

Админ
Команда форуму
Ці датчики чудово працюють на Фортунах S та L і зі струмом все добре. В датчику на 23 кГц опір котушки ТХ 2,3 Ом. В двочастотному - десь біля 5 Ом.
Ну, тоді залишається одне - щось з підсилювачем Тх. Проміряти, проаналізувати і прийняти рішення.

DillerUA

Участник
Заміряв вихідні напруги на стабах. 1117S33 один має напругу 3,31 В, інший 3,32 В. 1117S50 має 5,04 В. Резистор R8 має опір 7,6 Ом. Де ще що поміряти? Ткніть носом, будь-ласка.

Угорі