Виготовлення електронного блоку Квазар F3.

OlegD

Админ
Команда форуму
Декілка питань.
1. Вимірюєте ток чим ? Просто дивитесь на дисплеї пристрою?
2. Подивіться чи правильно впаяні диоди. Див. скрін.

Вкладення

• 1.jpg
    1.jpg
    95 Кб · Перегляди: 12

OlegD

Админ
Команда форуму
3. На всяк випадок перевірте номінал R11. Щоби був 10К , а не інший ( наприклад 100 К ).
4. На фото пагано видно - які номінали R12, R13. Мають бути бажано - ОДНАКОВІ !!! - по схемі 1К.

В меню датчика "Ток ТХ" регулюється стрілками вправа/ліво, поставте на максимум вправо. Якщо не допоможе, то походу irf7105 під заміну, або bc846, щось на них не звичне маркування.

Останнє редагування:

DillerUA

Участник
Декілка питань.
1. Вимірюєте ток чим ? Просто дивитесь на дисплеї пристрою?
2. Подивіться чи правильно впаяні диоди. Див. скрін.
Так. Дивлюся на дисплеї. Зменшення відбувається без проблем, а от накачка - тільки до 16 мА. І скільки клавішу не натискай, не піднімається.

OlegD

Админ
Команда форуму
Я так гадаю - замінювати IRF7105
Ще мені не дуже подобається оцсь це.. ( дивіться скрін ) . Зробіть прозвін на землю чи куди воно там... ?

Вкладення

• 1.jpg
    1.jpg
    125.2 Кб · Перегляди: 11
Останнє редагування:

DillerUA

Участник
На Космодромі, у вересні 2021-го.
А можливо резистор R8 менше номінал взяти?

DillerUA

Участник
А чи можна якось визначити несправність 7105? Мабуть потрібен осцил, якого я все ніяк не придбаю.

DillerUA

Участник
Підключив кільцевого датчика до блока. Частоту знайшло вірно, але максимальний струм 15 мА і добротність 1,4. Чуйка більш-менш в нормі. Все таки мабуть в блоці причина?
IMG_20240317_125440.jpg

DillerUA

Участник
Спробував сьогодні допаяти в паралель опору 7,5 Ом ще 4,7 Ом (це приблизно 3 Ом в сумі) - результат такий же. Тоді вирішив перепаяти 7105 (якраз прийшла):

IMG_20240406_130035.jpg
і результат не змусив себе довго чекати:
IMG_20240406_121154.jpg

DillerUA

Участник
Цей IRF7105 брав в Радіомагу, де колись, у 2018-му, мені попалися ,браковані HEF4069UBP (NXP), а на Космодромі купив тоді нормальні. А тепер навпаки.

OlegD

Админ
Команда форуму
Ммммддяя.. Що i треба було доказати.
Ну, мої Вам привітання. Нарешті !

P.S> Все зайве ( зараз на цей момент ) я б відтіль видалив. Тобто усі там резистори чи ще щось, що Ви додавали у процесі експерементів.

Угорі