Виготовлення електронного блоку Квазар F3.

DillerUA

Участник
Доброго дня, друзі!
Пропоную в даній темі обговорювати питання, що стосуються збирання електронного блоку Квазар F3. Яка друкована плата краща? Який дисплей взяти та де його придбати? З чого починати збірку?
Думаю, тема буде цікава як для новачків, так і для досвідчених учасників форуму.

OlegD

Админ
Команда форуму
Була думка зробити свою друковану плату під Квазар-F3.
Але якось ... Все часу не вистачає. За все та відразу не схопишся.
Ех, шкода, що не 10 рук і 4 голови ...

Що ж стосовно питання ось що скажу. За своїми спостереженнями - плати від Озі - хороші.
Я б їх шукав, якщо вони існують. Для мене особисто цiлком зрозуміло чому так.

Тепер, власне, по темі ... Я б ставив дисплей такий же як у Фортуні ПРО2 і S. (див. Вкладення)
Дуже вже вони мені сподобалися. Хоча, звичайно, не буду сперечатися - занадто дорогi.
У схемі Квазара-F3 вони передбачені. Проблем не буде.
З чого почати ? :) Нуууу ... Риторичне питання. З придбання комплектуючих напевно. :)
Потiм паяти... Для мене жодної рiзницi з чого починати запаювати, якщо Ви про це.
P.S> Але... Моя Вам порада - вже почнiть шукати MCP6022. I не покупайте їх на Алi в жодному разi!
AD8606, нажаль, зараз Ви вже навряд чи знайдете.

Вкладення

• 12864U для Квазар.jpg
    12864U для Квазар.jpg
    156.8 Кб · Перегляди: 25

DillerUA

Участник
Сьогодні якраз замовив на Алі дисплей на Фортуну L і думав разом на Квазара Ф3, але не знав який. Плати, корпус і проц можна в Сергія придбати (якщо будуть в наявності) тут.
А дисплей, схоже, можна було в того ж продавця, що й для Фортуни брати. Доведеться замовляти окремо тут.
Перелік радіокомпонентів (від Оззі):

Вкладення

• BOM_quasar_f3_ver1.2.pdf
    113.5 Кб · Перегляди: 33

Cara

Модератор
Команда форуму
Дуже вже вони мені сподобалися. Хоча, звичайно, не буду сперечатися - занадто дорогi.

AD8606, нажаль, зараз Ви вже навряд чи знайдете.
360грн. За дисплей (тот что с платой) в Украине.
Не сказал бы что дорого.

Ad8606 и mcp6022 есть в космодроме.
Примерно месяц назад брал обе. Все отлично работают.

Останнє редагування:

Cara

Модератор
Команда форуму
Там всегда такие цены...

С начало купите плату. Потом дисплей.
Не у всех на плате есть обвязка дисплея. То есть дисплей нужен будет с платой.

Тоже думаю закончить Golden mask.
И собирать Ф3.

DillerUA

Участник
Я не втримався, замовив дисплей, але без плати. Вийшло навіть дорожче, ніж сьогодні брав з платою. В одного продавана різна ціна за доставку, + купон на знижку використав:).
Буду паралельно Фортуну і Квазара збирати.
В Космодромі теж частенько беру, мікросхеми якісні.

brodiaga

Новичок
Там всегда такие цены...

С начало купите плату. Потом дисплей.
Не у всех на плате есть обвязка дисплея. То есть дисплей нужен будет с платой.

Тоже думаю закончить Golden mask.
И собирать Ф3.
Где покупали плату Golden mask, нашел только тут
Собрал Tesoro Lobo , прикольно), был у меня аналоговик , дежавю словил, хочу Маску собрать.

DillerUA

Участник
Скажіть, хто збирав на платі від Ozzy, якщо збираю ФМ на КТ, то ніякі деталі що стосуються QN8027 не запаюю? Ніяких перемичок не треба?IMG-20210616-200329.jpg

brodiaga

Новичок

OlegD

Админ
Команда форуму
Чё то я Квазар ф3 не нашел у него.....Грунтовик,сайт,правильно же?
@Руслан по-моему должен быть в курсе этой темы.
Он как-то было приглашал меня в группу Кости.
В группе, как раз таки, обсуждались комплекты для сборки Квазар-F3 от Константина.
К сожалению ( а может быть и к счастью ) я из той группы ушёл. Посему ничего более Вам дополнительно сказать по этому поводу не могу. В Телеграмме поищите группу - "Леплю_МД" или "Леплю-МД"
как-то так...

Останнє редагування:

Игорь

Новичок
@Руслан по-моему должен быть в курсе этой темы.
Он как-то было приглашал меня в группу Кости.
В группе, как раз таки, обсуждались комплекты для сборки Квазар-F3 от Константина.
К сожалению ( а может быть и к счастью ) я из той группы ушёл. Посему ничего более Вам дополнительно сказать по этому поводу не могу. В Телеграмме поищите группу - "Лепрю_МД" или "Леплю-МД"
как-то так...
Спасибо,Олег...я в Вайбере Константину вопрос задал,ответит,буду знать)

Игорь

Новичок
Я так понимаю,есть платы для одночастотного исполнения,а есть для двухчастотного?

Угорі