Замір опору на контурі вже нічого не покаже. Якщо у вас тестовий замір на листку був в нормі, то далі все буде в нормі. Можете вкладати в корпус і пробувати зводити.Після лудження:
Далі приклеюю початок і обмотую з кроком 2-2,5 см:
Далі роблю суміш і пробую на листочку. Все ок. Готую більшу кількість і починаю мазюкати:
Після висихання міряю опір, що становить мінімум 108 Ом:
Я ж так розумію, що збільшити опір неможливо, бо ж лужонка йде через всю котушку?
Так я замішував, "на око" брав компоненти. Переміряв тестовий зразок: приблизно 950 Ом. Але ж я покривав десь товще, десь тонше... Хоча думаю, що буде все ок. Метод дійсно мені сподобався: швидко, практично не шкідливо (якщо пари спирту не брати до уваги), епоксидки менше потрібно для заливки і звідси, зменшення ваги датчика. Якби я покривав по класиці з лаком НЦ-218, то треба було б чекати кілька днів, доки вивітриться запах. І в будинку б точно цього не зробиш. А свої сьогоднішні котушки я графітив за своїм робочим столом. Пару годин - і все готово.Замір опору на контурі вже нічого не покаже. Якщо у вас тестовий замір на листку був в нормі, то далі все буде в нормі. Можете вкладати в корпус і пробувати зводити.
Спробуйте послідовно "Тх-" поставити резистор 3-5 Ом.А от з балансом щось не так. Зведення як з самого початку. Буду розбиратися.
Пробував допаювати провідники як до СХ так і до ТХ+, паяв резистора на 4,7 Ом до ТХ- і до ТХ+ - баланс десь далеко. Невже доведеться екран знімати?Спробуйте послідовно "Тх-" поставити резистор 3-5 Ом.
Можна і зняти екран. Ця технологія дозволяє зробити це дуже швидко і безболісно. Але, думаю, проблема таки в дуже гострому зведенні. Я от думаю, чи не доведеться ще переходити на нижчу частоту, щоб зменшити добротність?Пробував допаювати провідники як до СХ так і до ТХ+, паяв резистора на 4,7 Ом до ТХ- і до ТХ+ - баланс десь далеко. Невже доведеться екран знімати?
Заекранувати петельку можна по аналогії з тим, як це робиться при виготовленні датчика звичайним методом. Тобто під неї (на корпус) нанести екран, і після її вкладання нанести екран по верх неї, і з'єднати цей екран із загальним. Але то вже робиться аж в самому кінці, коли контури вже будуть зафіксовані в робочому положені.Помітив що сильно впливає на розбаланс положення самої ТХ. Зміщення її на пару міліметрів зсуває баланс на 1,5 В. Треба буде спочатку фіксувати обмотки, а потім петелькою дозводити. Тоді ще якось треба буде все це заекранувати![]()
Як на мене, то я б взагалі її не екранував. Не думаю, що на тих 45 см проводу буде аж якась сильна наводка. Але то таке. Зі сторони "підошви" можна і мазьнути. Не складно, і зайвим точно не буде.Я, власне, так і думав зробити, але лише низ датчика. Хіба цього буде недостатньо?
Схема підключення у Фортуни L, наприклад, і Квазара Ф3 відрізняються. Але ж як бути з квазаром АРМ? В нього таке ж, як в Ф3 підключення, а зі струмом все ок. Новий датчик, що зараз роблю, там струм максимальний 100 мА? Значить скоріше за все, IRF7105 проблемний. Його вже замовив. Заміню.Коротше. Порівняйте будьласка дуже ретельно схеми підключення датчика до Фортуни і Квзару.
Ви сами зрозумієте де помилились. І більш так не робитимете.
Чесно кажучи, я вже заплутався ..Схема підключення у Фортуни L, наприклад, і Квазара Ф3 відрізняються. Але ж як бути з квазаром АРМ? В нього таке ж, як в Ф3 підключення, а зі струмом все ок. Новий датчик, що зараз роблю, там струм максимальний 100 мА? Значить скоріше за все, IRF7105 проблемний. Його вже замовив. Заміню.